Pages

Friday, June 3, 2011

Επόμενος Προοριζμός Margalef με μια δόση απο Siurana.

Margalef με μία λέξη θα το περιέγραφα "καλό". Το σκαρφάλωμα λίγο μονότονο, η τεχνική δεν περνάει σ' αυτο το πεδίο, -αν έχεις δυναμη στα δάχτυλα επαναλαμβάνεις διαδρομές εύκολα και γρήγορα-.









 




Στο Margalef έκατσα συνολικά τρεις εβδομάδες και την πρώτη βδομάδα κατάφερα να πάω τρεις μέρες στην ζεστή ποια Siurana παίρνοντας μια γεύση για να επιστρέψω, και μια μέρα στο Monsant - Raco de misa, ένα πεδίο μαγευτικό, στο μέρος που βρίσκετε και τύπο σκαρφαλώματος παρόμοιο με το Monserrat.



Η παρέα στο parking του πεδίου Finestra















Στο Margalef το σκαρφάλωμα περιορίστηκε σε ένα πεδίο Raco de Finestra και Raco de Tenebres. Δυο πεδία αρκετά μεγάλα με πολλές διαδρομές εβδόμου και "αρχές" ογδόου. Το αποτέλεσμα ήταν να σκαρφαλώσω πολλές διαδρομές onsight από 7a-7c, να προσπαθήσω κάποια 8a+ και να επαναλάβω ένα 8a.


Μετά από τρεις εβδομάδες σκαρφαλώματος και με τα δάχτυλα διπλάσια από τα κανονικά πήρα το van και επέστρεψα στο γνώριμο αλλά ποια ζεστό Rodellar.
 
Pavlo on Sativa patatica 8a
 
Η  Άνια στην Finestra



















Η Jana σε ένα 7c στη Tenebres
Sativa Patatica 8a


Oliana!!!

Στα μέσα του Απρίλη, βρέθηκα μαζί με τον Danilo για 5 μέρες στην Oliana. Το μέρος μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη "awesome" (φυσικά για τα δικά μου γούστα).




\
















Με φεγγάρι γεμάτο και με όρεξη πολύ για σκαρφάλωμα ξεκίνησα την πρώτη μέρα επαναλαμβάνοντας μια κλασσική και μάλλον πιο βατή διαδρομή στο πεδίο "Mishi 8a" και ο  Danilo επαναλαμβάνει με την δεύτερη προσπάθεια "Identification y placa 8b+/8c".

Danilo in Identification y placa




















Με πολύ όρεξη να δοκιμάσω κάτι πιο σκληρό και πιο μεγάλο, ο Danilo μου λέει, "παω να βάλω σετάκια στους Humildes pa arriba 8a+ και να δώσω μια καλή προσπάθεια για onsight",-super- τέλοια διαδρομή για να πάρω μια ιδέα πως είναι το πραγματικό σκαρφάλωμα στην Oliana. Μια διαδρομή 50μ και μία από τις πιο μεγάλες. Με μια πολύ καλή μάχη στο τελοίωμα ο Danilo επαναλαμβάνει την διαδρομη και μένουν τα σετάκια για μένα για να την προσπαθήσω.

Μετα από 6 προσπάθειες τελικά καταφέρνω και εγώ να την επαναλάβω.

Ο βράχος στην Oliana είναι ασβεστόλιθος κακής ποιότητας. Ξεκινάς με ένα πρώτο τμήμα που είναι ασβεστόλιθος, κίτρινος, σαθρός -νομίζεις ότι ότι πιάνεις θα φύγει- και αυτό για καμιά 10μ, και μετά ξεκινάνε τα κολονέτα και φυσικά όλες οι διαδρομές τελειώνουν ψηλά όπου ο βράχος γίνετε θετικός (tumbado) και εκεί είναι το crux -βράχος γκρι, πιασίματα μικροσκοπικά και φανταστείτε ότι τα περισσότερα πιασίματα είναι βουρτσισμένα και κάθε φορά που τα πιάνεις ο βράχος τρίβετε-.