Pages

Monday, January 9, 2012

Το 2011 σε νούμερα...


Οι χώρες που σκαρφάλωσα 4.  125 μέρες στην Ελλάδα, 152 μέρες στην Ισπανία, 2 μέρες στην Γαλλία,  86 μέρες στην Γερμανία.
Τα μέρη που επισκέφτηκα 17. Μέρες σκαρφαλώματος για το 2011, πάνω από 240. Τα χλμ. που έκανα, πάνω από 5000χλμ. 1 καινούργια γλώσσα μπήκε στο πεδίο γνώσεων μου, τα ισπανικά. 

Tέλος επαναλήψεις των διαδρομών που πραγματοποίησα είναι οι  εξής: 

- 76     6a-6c+
- 211   7a-7c+
- 38    8a-8b+

Από τις οποίες όλες οι  διαδρομές 6ου βαθμού, 132 διαδρομές 7ου βαθμού και 3 διαδρομές 8ου βαθμού γίνανε onsight. 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Time for Siurana


21 Δεκέμβρη.

- 9:00 το πρωί Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
- 11:30 Βαρκελώνη - El Prat
- 13:30 Can Piqui Pugui - Siurana







Αργυρώ στην - La ardilla roja
Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα αυτό το ταξίδι!!!

Η παρέα όλη στην Siurana, κάποιοι για τις γιορτές και κάποιοι άλλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι εδώ για τον χειμώνα. Η παρέα από την Ελλάδα έφτασε στης 23 του μήνα που περιλάμβανε τον Άρη (μόνιμος ταξιδευτής στις περιόδους των γιορτών), τον Κώστα (πωρωμένος για την αναρρίχηση σε οποιοδήποτε μέρος) και τον Στέφανο (νέος στο παρεάκι με πολύ όρεξη για σκαρφάλωμα). Επίσης για την περίοδο των γιορτών ήρθε από την Γαλλία η Τάνια μαζί με μια φίλη της από την Ιταλία και την Tiia, για να περάσουν τις γιορτές σκαρφαλώνοντας στην Siurana, Broixes και τέλος στο Rodellar (μην εκπλήσσεστε για την περίοδο αυτή μιας και αυτό τον καιρό δεν βρέχει και το Rodellar είναι τελείως στεγνό). Στην Siurana από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκετε και  η Αργυρώ σκαρφαλώνοντας με πολύ όρεξη και φανατισμό.



Άρης στο πεδίο Negociee
Τις πρώτες μέρες τις πέρασα σκαρφαλώνοντας διαδρομές από 6c-7b+ για να συνηθίσω λιγάκι τα τακάκι της Siurana. Όλα πάνε τέλεια, με νιώθω δυνατό στα τακάκια και ανήμερα Χριστουγέννων με βρίσκει στο πεδίο Siuranella Sud. Ζεσταίνομαι στην Ayla - 7a και στην Morena Carvin – 7b+ και τις δυο τις επαναλαμβάνω onsight, οπότε έχει φτάσει η ώρα να δοκιμάσω κάτι πιο δύσκολο. Μια φίλη Ελβετίδα είχε βάλει 
σετάκια σε ένα κλασσικό 7c+ - La Crema της Siurana. Όποτε λέω, «δεν δινω μια προσπάθεια onsight», η διαδρομή σχεδόν κάθετη με λίγη άρνηση στο finale και πιασίματα μόνο τακάκια, με ένα πολύ καλό rest στην μέση και crux στο τέλος. Μετά από μια καλή μάχη στο τέλος και ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ, επανέλαβα την διαδρομή.
Επόμενος προορισμός  Anabolica (την είχα δοκιμάσει ξανά τον Απρίλη που μας πέρασε μια μέρα και αν θυμάμαι καλά πρέπει να έδωσα περίπου 5 προσπάθειες την ίδια μέρα. χαχαχαα), μετά από 4 προσπάθειες κατάφερα να την επαναλάβω και φυσικά χρησιμοποιώντας την «χούφτα», η άποψη που ισχυρίζονται οι «locals» ότι η χούφτα δεν μετράει δεν με ακουμπάει, μιας και μετά τίθεται το θέμα: «Αν μπορείς να σκαρφαλώνεις με τα χέρια τεντωμένα ή όχι;».
Κώστας και Αργυρό στο El Pati
Μετά την Anabolica επανέλαβα, μια από τις κλασσικές και πολλή όμορφες διαδρομές στην βαθμολογία της , η οποία βρίσκετε και αυτή στο C.P.P. «Un rato en cada postura – 8a», διαδρομή του ‘90 με ένα μονοδακτυλικό τσιπαριρζμένο το οποίο δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω (λόγω ύψους....). Αυτή ήταν και η τελευταία επανάληψη για το 2011.


Το 2012 μπήκε με τρελό πάρτι και ξενύχτι μέχρι της 6 το πρωί στο χωριό της Cornudella de Monsant με πολλούς φίλους . Την επόμενη μέρα; «απλά ξεκούραση».


Cornudella de Monsant


2 Ιανουαρίου

El Cogul
Αποφασίζουμε για την πρώτη αναρριχητική μέρα του χρόνου να πάμε για boulder στο El Cogul, 1 ώρα από την Siurana. Μαζευτήκαμε 15 άτομα και βουρ όλοι για boulder, όλα τέλεια σκαρφάλωμα πολύ, πολύ χαβαλές, όλα τέλεια. Αλλά τι το θέλαμε το boulder αφού κανένας από μας δεν κάνει, αποτέλεσμα όλη η ομάδα την επόμενη μέρα πιασμένοι από τα μαλλιά έως τα νύχια (των ποδιών...).

Nico στο El Cogul























Veit fighting hard

















Το 2012 κυλάει όμορφα με πολύ σκαρφάλωμα.

Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία μιας και την χρειαζόμαστε και με πολλή σκαρφάλωμα.

  

Saturday, January 7, 2012

Interviews



Also known as the cover model on the 2010 Kalymnos guidebook, Greek climber Thanassis Sotiropoulos is one of the top in the country. He comes from Patras, a city on the northern coast of the Peloponnese peninsula in mainland Greece, where some of the hardest climbs in Greece are to be found. But you’ll be hard pressed to find the soft-spoken climber anywhere near his hometown these days. Having spent the last year and a half traveling and climbing around the world, he spent the final months of 2011 in Kalymnos ticking off an assortment of the island’s 8a-8b classics . We caught up with him a few weeks ago and asked him to share his thoughts. Here’s more about Thanassis.