Pages

Friday, June 3, 2011

Oliana!!!

Στα μέσα του Απρίλη, βρέθηκα μαζί με τον Danilo για 5 μέρες στην Oliana. Το μέρος μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη "awesome" (φυσικά για τα δικά μου γούστα).




\
















Με φεγγάρι γεμάτο και με όρεξη πολύ για σκαρφάλωμα ξεκίνησα την πρώτη μέρα επαναλαμβάνοντας μια κλασσική και μάλλον πιο βατή διαδρομή στο πεδίο "Mishi 8a" και ο  Danilo επαναλαμβάνει με την δεύτερη προσπάθεια "Identification y placa 8b+/8c".

Danilo in Identification y placa




















Με πολύ όρεξη να δοκιμάσω κάτι πιο σκληρό και πιο μεγάλο, ο Danilo μου λέει, "παω να βάλω σετάκια στους Humildes pa arriba 8a+ και να δώσω μια καλή προσπάθεια για onsight",-super- τέλοια διαδρομή για να πάρω μια ιδέα πως είναι το πραγματικό σκαρφάλωμα στην Oliana. Μια διαδρομή 50μ και μία από τις πιο μεγάλες. Με μια πολύ καλή μάχη στο τελοίωμα ο Danilo επαναλαμβάνει την διαδρομη και μένουν τα σετάκια για μένα για να την προσπαθήσω.

Μετα από 6 προσπάθειες τελικά καταφέρνω και εγώ να την επαναλάβω.

Ο βράχος στην Oliana είναι ασβεστόλιθος κακής ποιότητας. Ξεκινάς με ένα πρώτο τμήμα που είναι ασβεστόλιθος, κίτρινος, σαθρός -νομίζεις ότι ότι πιάνεις θα φύγει- και αυτό για καμιά 10μ, και μετά ξεκινάνε τα κολονέτα και φυσικά όλες οι διαδρομές τελειώνουν ψηλά όπου ο βράχος γίνετε θετικός (tumbado) και εκεί είναι το crux -βράχος γκρι, πιασίματα μικροσκοπικά και φανταστείτε ότι τα περισσότερα πιασίματα είναι βουρτσισμένα και κάθε φορά που τα πιάνεις ο βράχος τρίβετε-.




No comments:

Post a Comment